7.4 C
Czech
Úterý 22. října 2024

Aplikace

Snapchat chystá největší redesign za poslední roky. Chce konkurovat TikToku

Společnost Snapchat oznámila odvážný krok, a to rozsáhlou změnu designu své aplikace zaměřenou na zjednodušení uživatelského prostředí a začlenění nejmodernějších funkcí umělé inteligence (AI).
Reklama

WhatsApp zavede novou funkci sdílení souborů pro uživatele iPhonu

V nejnovější beta verzi aplikace WhatsApp pro iOS byla představena nová funkce s názvem "Nearby Share". Uživatelům umožní sdílet soubory s lidmi v okolí bez nutnosti připojení k internetu.
Reklama
Reklama

Zprávy Google odstranily ikonu „bez šifrování“ z chatů RCS na iPhonu

Zprávy Google provedly překvapivou změnu ve způsobu zobrazování dostupnosti end-to-end šifrování (E2EE) v konverzacích RCS na iPhonu. Aplikace již neuvádí, že E2EE není v těchto konverzacích k dispozici, což signalizuje možný posun v šifrovacích protokolech.

Skoro 30letá éra ICQ končí: Oblíbený komunikátor definitivně vypíná své služby

Kdysi nesmírně populární komunikační nástroj ICQ definitivně končí. Služba, která v dobách svého největšího rozmachu měla přes 100 milionů uživatelů po celém světě, přestane fungovat od 26. června.

Kongres USA schválil zákon, který ohrožuje budoucnost TikToku v zemi. Pokud ho čínský vlastník neprodá

Budoucnost TikToku ve Spojených státech je ohrožena. Americkým Kongresem prošla legislativa, která by mohla donutit mateřskou společnost ByteDance se sídlem v Číně, aby platformu prodala, jinak jí bude hrozit zákaz. Návrh zákona nyní čeká na podpis prezidenta Joea Bidena, aby se mohl stát zákonem.

Nová funkce Tinderu se snaží zvýšit bezpečnost v souvislosti s rostoucím počtem případů sexuálního napadení spojených s online randěním

Vzhledem k tomu, že počet případů sexuálního napadení v souvislosti s online seznamováním stále roste, zavádí Tinder do své aplikace novou bezpečnostní funkci. "Share My Date" uživatelům umožňuje sdílet s přáteli a rodinou polohu, čas a fotografii jejich protějšku.

Meta pod palbou kritiky za změnu věkové hranice dětí v aplikaci WhatsApp

Společnost Meta, technologický gigant stojící za Facebookem, Instagramem a WhatsAppem, je silně kritizována za své rozhodnutí snížit v EU minimální věkovou hranici pro uživatele WhatsAppu z 16 na 13 let. Tento krok byl označen za "hluchý" a vyvolal výzvy k okamžitému zrušení.

Microsoft globálně odděluje Teams od sady aplikací Office

Společnost Microsoft oznámila, že globálně implementuje požadavky Evropské unie na oddělení svého softwaru pro spolupráci Teams od služby Office 365. Tento krok přichází poté, co si společnost Slack v roce 2020 stěžovala, že spojování Teams s licencemi Office 365 je nekalé. To vedlo k evropskému antimonopolnímu vyšetřování.

Florida se stala prvním státem, který zakázal sociální sítě dětem mladším 14 let bez souhlasu rodičů

Florida se v pondělí zapsala do historie tím, že se stala prvním státem USA, který zakázal dětem mladším 14 let používat sociální sítě bez souhlasu rodičů. Zákon HB 3 je považován za jeden z nejpřísnějších v zemi. Očekává se, že bude čelit značným právním výzvám, než vstoupí v platnost 1. ledna 2025.

Trump je proti zákazu TikToku, místo toho prosazuje reformu územního plánování

Bývalý americký prezident Donald Trump se ve čtvrtek 15. března 2024 vyslovil proti navrhovanému zákazu populární sociální sítě TikTok. Místo toho navrhl, aby se pozornost zaměřila na reformu zákonů o územním plánování. Podle něj přispívají k růstu nájmů a k probíhající diskusi o dostupném bydlení.

Meta spouští v Evropě sociální síť Threads: Konkurenci pro Elonovu Muskovu síť X

Společnost Meta Platforms, dříve známá jako Facebook Inc., oznámila včera, 15. prosince, oficiální spuštění své nové sociální sítě Threads v Evropě. Tato platforma je součástí širšího portfolia Meta a je navržena jako konkurence pro sociální síť X, kterou vlastní a provozuje americký miliardář Elon Musk.

Aplikace Beeper Mini přináší iMessage na Android: Funguje překvapivě dobře

Komunikační aplikace iMessage, která byla dosud exkluzivní pro uživatele iOS, je nyní dostupná i pro uživatele Androidu. Díky nové aplikaci Beeper Mini mohou majitelé Androidu komunikovat s uživateli iMessage "jejich řečí".

WhatsApp zavede reklamy. Na hlavní obrazovce se však neobjeví

Aplikace WhatsApp je známá svou politikou, že je zcela bez reklam. To se ovšem nyní může změnit. Aplikace se připravuje na jejich zavedení, útěchou však může být, že na hlavní obrazovce by se objevit neměly.
Reklama

WhatsApp zavede novou funkci sdílení souborů pro uživatele iPhonu

V nejnovější beta verzi aplikace WhatsApp pro iOS byla představena nová funkce s názvem "Nearby Share". Uživatelům umožní sdílet soubory s lidmi v okolí bez nutnosti připojení k internetu.
Reklama

RYCHLÉ ZPRÁVY Z UKRAJINY

9 nových funkcí: Apple vylepšuje iCloud o tmavý režim či připnuté poznámky

Společnost Apple představila vzrušující aktualizaci svých webových stránek iCloud.com. Přináší množství nových funkcí zaměřených na zlepšení uživatelského komfortu. Jaké to jsou?

Chytrý prsten Oura čtvrté generace je menší a ještě chytřejší

Společnost Oura oficiálně uvedla na trh nejnovější iteraci oblíbeného chytrého prstenu Oura Ring 4. Disponuje mnoha významnými vylepšeními, včetně rozšířených senzorů, vylepšeného designu a přepracovaného rozhraní aplikace. Uživatelům poskytne hlubší přehled o jejich zdraví a pohodě.

Microsoft Copilot nyní umí číst z obrazovky, hluboce přemýšlet a mluvit k vám nahlas

Společnost Microsoft přišla ve svém dosud největším redesignu s nejnovějšími aktualizacemi asistenta s umělou inteligencí Copilot. Představila sadu inovativních funkcí, jejichž cílem je nově definovat zapojení uživatelů.

Nové rendery Pixelu 9a naznačují výrazné změny designu

Očekávání kolem další iterace řady chytrých telefonů společnosti Google, modelu Pixel 9a, je hmatatelné, protože se objevily nové rendery designu. Pixel 9a se oproti svému předchůdci zásadně mění. Odklonil se od ikonické lišty fotoaparátu, která definovala předchozí modely.

Jak si brýle Orion AR na akci Meta Connect ukradly show

Společnost Meta pokračuje v prosazování své vize metaversa, analytici však stále častěji zaznamenávají posun zájmu spotřebitelů směrem k jednodušším, nositelným technologiím. Brýle Orion AR, které byly představeny na poslední akci Meta Connect, upoutaly pozornost technologických odborníků.

Hlasy celebrit: Judi Dench, John Cena a další namluví chatbota Meta AI

Meta, mateřská společnost Instagramu a Facebooku, se odvážně pouští do budoucnosti umělé inteligence a rozšířené reality. Během výroční konference Connect představil generální ředitel společnosti Mark Zuckerberg řadu inovativních funkcí, včetně možností hlasu celebrit pro svého chatbota s umělou inteligencí, lákavých aktualizací brýlí pro rozšířenou realitu a jedinečné možnosti překladu v reálném čase.

Snapchat chystá největší redesign za poslední roky. Chce konkurovat TikToku

Společnost Snapchat oznámila odvážný krok, a to rozsáhlou změnu designu své aplikace zaměřenou na zjednodušení uživatelského prostředí a začlenění nejmodernějších funkcí umělé inteligence (AI).

Nové funkce iPhonu 16, které jste možná přehlédli

Společnost Apple právě uvedla na trh očekávanou řadu iPhone 16, která způsobila radost fanouškům i technologickým nadšencům. Díky novým barvám, pokrokům v oblasti fotografování a vylepšeným výkonnostním funkcím zůstává pozornost z velké části zaměřena na hlavní vylepšení. Co však ještě umí nový iPhone?

Odborníci odhalují záludný způsob, jak váš telefon naslouchá vašim rozhovorům

Šokující odhalení, které přinesl únik marketingové prezentace společnosti Cox Media Group (CMG), vyneslo na světlo znepokojivé praktiky odposlouchávání, které pronikly do technologického průmyslu. Podnítilo spekulace o soukromí spotřebitelů používajících chytrá zařízení.

Huawei a Apple se chystají na souboj technologických titánů. 10. září zahájí bitvu inovací

V souboji technologických gigantů, který je na spadnutí, připravuje společnost Huawei Technologies Co. půdu pro uvedení svého produktu na trh. Jen několik hodin poté, co Apple Inc. odhalí svůj nejnovější iPhone.

Velcí vydavatelé obsahu odmítají nechat Apple Intelligence trénovat na svých datech

S tím, jak se umělá inteligence vyvíjí a mění digitální prostředí, čelí Apple stále většímu odporu vydavatelů obsahu. S rostoucími obavami z porušování autorských práv a vlastnictví dat se mnoho velkých médií aktivně brání tomu, aby Apple umožnil shromažďování jejich webových stránek.
Reklama

RYCHLÉ ZPRÁVY Z UKRAJINY

Reklama