Více
    19.1 C
    Czech
    Středa, 6 července, 2022

    Nová funkce na Twitteru: nyní můžete odebírat sledující, aniž byste je museli blokovat

    DOPORUČUJEME

    NEJČTENĚJŠÍ

    Nová funkce pro všechny uživatele umožní odebírat sledující bez nutnosti blokování. Tuto funkci testuje Twitter již od září a zatím je dostupná jen na webu. S největší pravděpodobností se ale dostane i na iOS a Android.

    Chcete-li odstranit vaše sledující z webu, přejděte na svůj profil a klikněte na možnost „Sledující“. Zde klikněte na tři tečky vpravo od účtu, který chcete odstranit a vyberte možnost „Odebrat tohoto sledujícího“. Jakmile však sledujícího odeberete, je pryč, dokud neklikne na tlačítko „Sledovat“ znovu.

    Rozdíl mezi blokováním a odebíráním sledujících na Twitteru

    Pokud vás někdo na Twitteru otravoval, nejlepším řešením dosud ho bylo jednoduše zablokovat. Zablokování účtů vám zajistí, že pod svými tweety neuvidíte další jejich komentáře, ani vám nebudou moc poslat přímou zprávu. Zablokovaní uživatelé také nemohou vaše tweety vidět, dokud jsou teda přihlášení. Je to mocný a občas uspokojivý nástroj.

    Ale zablokovat někoho není vždy nejlepší volba. Za prvé je zřejmé, že jste to vy, kdo účet zablokoval. Pokud se zablokovaný uživatel pokusí podívat na váš Twitter, uvidí zprávu „tato osoba vás zablokovala“. Někdy se kvůli tomu může stát, že zablokovaná osoba, která vás předtím tolik otravovala, si vytvoří nový účet, aby se s vámi pokusila znovu komunikovat.

    V mobilních aplikací tato nová funkce chybí. Je zde ale malý trik, jak docílit stejného výsledku

    Ačkoli je to poprvé, co Twitter nabízí přímý způsob, jak odebrat sledujícího bez jeho zablokování, tato myšlenka je tu již nějakou dobu v podobě „lehkého bloku“. To je v aplikaci na iOS a Android stále nejlepší možnost. Tento trik spočívá v tom, že uživatele rychle zablokujete a hned odblokujete, čímž docílíte vlastně stejného výsledku.

    Přejděte na profil, jehož sledování chcete zrušit, klepněte na tři tečky v pravém horním rohu obrazovky a poté klepněte na možnost „Blokovat“. Poté klikněte na červené tlačítko „Blokováno“ na stránce jejich profilu a vyberte možnost „Zrušit blokování“. Tím je odstraníte ze seznamu svých sledujících, ale stále budou moci vidět všechny vaše tweety, pokud si najdou cestu zpět na váš profil.

    Sledujte nás na sítích

    NEJNOVĚJŠÍ