V prodeji by měli být počátkem roku 2021.

Tak to Intel stihl o trochu dříve než AMD, bude to ale stačit? Těsně před uvedením procesoru nové generace AMD Zen 3 potvrdila společnost Intel, že její stolní procesory 11. generace Rocket Lake s integrovanou podporou PCIe 4.0 budou k dispozici někdy v prvním čtvrtletí roku 2021.

Načasování oznámení společnosti Intel pravděpodobně není náhoda. AMD o den později představilo své první procesory založené na architektuře nové generace Zen 3 pro stolní počítače. To bude téměř jistě největší konkurence Intelu u vysoce výkonných počítačů.

Podle tvrzení Intelu jsou Rocket Lake nejrychlejší procesory na trhu. Ve videích můžete vidět srovnání výkonu s konkurenčním procesory.

Nová 11. generace Intel procesoru bude mít maximální frekvenci jádra 4.8 GHz. Nové integrované GPU je navržen pro Xe grafiku. Dále novou architekturu nejlepší výkon na trhu a nový integrovaný Thunderbold 4. Nesmí chybět ani USB4 pro lepší a rychlejší konektivitu. Jako další samozřejmě poslední generace Wi-Fi 6 a v neposlední řadě podpora PCIe 4.0.

ZDROJIntel
Předchozí článekChcete vyhrát Xbox Series X, tedy vlastně ledničku?
Další článekApple bezplatně vyměňuje problémové AirPods Pro